Brister - vad visar Carla i bildgalleriet?

Vad visas i bildgalleriet?

Varje bil som vi köper in genomgår en 280 punker lång kontrollista. Vi reparerar sedan bilen så att den är så när funktionell och säker som den var när den var helt ny. Efter det fotograferar vi alla mindre brister men vissa är för små för att lagas eller till och med fotograferas. Det innebär att bilen du är intresserad av fortfarande kan ha små repor, bucklor eller märken vilket är helt normalt för en begagnad bil.

Däck & Fälg
  • Skador större än 1 cm

Kaross (ex. dörrar, stötfångare, skärmbreddare, trösklar, motorhuv och tak)
  • Stenskott större än 0,3 cm eller 5+ mindre stenskott inom ett område på 10x10 cm
  • Bucklor större än 1 cm
  • Repor längre än 2 cm*

*En repa fotas om man kan fastna med en fingernagel i repan.

Interiör
  • Skador, fläckar och missfärgningar större än 2 cm (framsäte)
  • Skador, fläckar och missfärgningar större än 4 cm (baksäte & dörrsidor)
  • Skador, fläckar och missfärgningar större än 8 cm (bagageutrymme)

Om det finns fler än en skada, fläck och missfärgning inom ett område på 5x5 cm kommer det att fotas som en brist.

Rutor, speglar & glastak
  • Stenskott i förarens synfält samt stenskott större än 0,5 cm utanför förarens synfält
  • Sprickor längre än 1 cm
  • Repor längre än 2 cm

OBS! Vi lagar alla stenskott som påverkar bilens funktion eller riskerar att utvecklas till en spricka. Vid större skador såsom sprickor byter vi hela vindrutan. Samma gäller för fram och bak-lyktor.