1. Frågor och svar
  2. Köpa bil
  3. Beställning, betalning och finansiering av bil

Säljer Carla till företag?

Ja, självklart gör vi det. Du kan välja mellan att antingen betala kontant eller att ansöka om finansiell leasing. Vid kontant betalning betalar du en handpenning på 2000 kr för att reservera bilen. Du betalar sedan resterande belopp och bokar därefter en gratis hemleverans.


Vid företagsleasing väljer du själv din finansieringstid, månadskostnad och restvärde. När din finansieringsansökan är godkänd reserverar vi bilen som du har valt. Vi erbjuder finansiell leasing vilket betyder att du äger bilen när finansieringstiden gått ut jämfört med operationell leasing, som innebär att du lämnar tillbaka bilen till finansbolaget.


Fördelar med finansiell leasing via Santander Consumer Bank:

  • Du slipper binda företagets rörelsekapital i bilen. I stället kan pengarna användas i verksamheten, till investeringar eller andra utgifter.
  • Då kapital inte binds i bilen används den heller inte som säkerhet i företaget, och det blir lättare att finansiera andra investeringar.
  • Ditt kreditutrymme i banken lämnas outnyttjat.
  • Du får dra av halva momsen på leasinghyrorna, vilket sänker kostnaderna rejält.
  • Bilomkostnaden är lätt att budgetera.
  • Leasing är en kostnad i rörelsen som inte påverkar företagets balansräkning och därmed inte heller nyckeltalen på samma sätt som vid köp.

 

Vi erbjuder också företagsleasing via Santander Consumer Bank. Ring oss på 08 - 792 01 01 eller maila oss på hej@carla.se så hjälper vi dig!